2017. augusztus 10., csütörtök

Ufó szerelem - Elizabeth Klarer cikk

Néha a hazai bulvárlapok is foglalkoztak akár a kapcsolattartókkal is. Az egyik ilyen a Gyöngy magazin, amiben Elizabeth Klarerről olvashatunk. Ezt a cikket teszem most közzé, sajnos a lapszám pontos dátuma nem ismert.


Ufó szerelem - a tudomány határán

Elizabeth Klarer a dél-afrikai Johannesburgban élte az egyszerű nyugdíjasok mindenütt egyforma, szolid életét. Annak idején a legjobb angol egyetemen, Cambridge-ben szerezte diplomáját, "magiszteri" fokozatot szerzett meteorológiából. A hölgy emellett szakképzett-vizsgázott pilóta volt. A halk szavú idős asszonyon semmi sem utalt bármiféle rendellenességre, kis házban élt Johannesburg egyik peremkerületében, "földi fiával", Daviddel együtt. Egyetlen furcsasága, hogy azt állítja, űrbeli gyermeke is van.

A messzi gyermekkorba nyúlnak vissza az emlékek. Hétéves volt, amikor testvérével "óriási, ezüstös tányért" pillantott meg, amely iszonyú sebességgel közlekedett az égen. Hazaszaladtak és a kis Bessy azt kiabálta: "Űrhajót láttunk! Űrhajót láttunk!" Szülei kérdezték, honnan tudod, hogy éppen űrhajó volt? A kis Bessy csak kötötte az ebet a karóhoz.  - Valami azt súgta bennem, tudtam, hogy űrhajónak kellett lennie! - mondta majd évtizeddel később az idős hölgy.

Akon kiválasztottja

Aztán egyre többször megadatott neki a találkozás a földönkívüli űrhajóval. Amikor elkövetkezett Elizabeth felnőtt életének legnagyobb napja: egy általa meg nem értett impulzus hatására el kellett indulnia otthonról, fel kellett másznia a közeli hegy fennsíkjára, és amikor odaért csodás látvány várta: ott volt az ufó, amiről ő biztosan tudta, hogy űrhajó, sőt az egyik ablakán át valamilyen alak körvonalait is látta. Az űrhajó nem szállt le, hanem felemelkedett és eltűnt a semmibe. - Én biztosan éreztem, hogy vissza fog térni. És lőn: egyszer arra ébredt, hogy megmagyarázhatatlan kényszer fogja el: oda kell mennie arra a magas fennsíkra. Magára kapta ruháit és rohant. A szokott helyen ott lebegett az űrhajó, és ez alkalommal az űrlény a járműve mellett állt, angolul szólította meg: "Most már nem félsz tőlem? Én nem erről a Föld nevű bolygóról származom..."
 Így ismerkedett meg Akonnal, és az elkövetkezendő napok, hónapok, évek során egyre többet tudott meg róla. A Földről négy fényévnyire lévő Alpha Centauri, annak Meton nevű bolygója az ő otthona. 

Túl a fényhatáron

A gyakori látogatásból szerelem lett, majd Elizabeth Klarer azt is megtudta (földönkívüli) szerelmétől, hogy ő a kiválasztott. A Metonról származó lénynek gyermeket kell szülnie, mert a faj vérfrissítésre szorul. A szerelmi együttlét Akonnal - idézve a dél-afrikai matróna szavait - "e világon kívüli élmény volt." Amikor eljött az idő, hogy Akonnal vissza kellett térnie bolygójára, azt mondta szerelmének: - Biztonságban leszel amíg el nem jövök érted.Tudni fogod, hogy ez mikor lesz, várj rám. Hónapokkal később Akon visszatért Elizabethért, és magával vitte otthonába, a Meton bolygóra. Ott szülte meg Elizabeth Klarer közös gyermeküket, Aylingot. Hogy milyen volt a Meton bolygón? A nő elragadtatott szavakkal ír erről "Túl a fényhatáron" című könyvében. Ayling a földi mértékekhez képest nagyon gyorsan fejlődött, így nagyon hamar elkövetkezett a fájdalmas elválás időpontja: Klarernek vissza kellett térnie a Föld nevű bolygóra. E földöntúli szerelemhez képest Elizabethnek meglehetősen földhözragadt földi élete volt - noha, mint mondja, egész élete Akon iránti szerelme jegyében telt -, azért három földi férjet is "elfogyasztott" és két, ma már felnőtt gyermeke is van: Marilyn és David - Aylingon kívül - tette hozzá mindig.
Amennyire szívesen szólt földöntúli kalandjairól és szerelméről, annyira visszafogott volt földi férjeivel kapcsolatban. Aubrey Fielding őrnagyról beszélt a legszívesebben, ő nagyon komolyan vette, elhitte Elizabeth történetét (az őrnagy a brit katonai hírszerzés ufórészlegénél tevékenykedett). Elizabethnek volt néhány fényképe, amely Akon űrhajóját ábrázolja - az egyikről egy profi fotós megjegyezte: nehéz lenne ilyen képet hamisítani...

Filmre viszik

Az idős hölgyet tökéletesen hidegen hagyta, hogy film készül "belőle" és hogy olyan sztárokat szerződtettek, mint Michael Caine és David Bowie harmadik földi férje, Fielding őrnagy, és a metonbéli Akon szerepére. 1994. február hetedikén reggel Elizabeth Klarer egy durbani (Dél-Afrika) kórházban elhunyt. A halál oka: rák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése