2020. március 19., csütörtök

George King és az Aetherius Társaság

A kezdetek és az alapok

Az Aetherius Society egy világméretű szellemi testvériség, amely az emberiség megvilágosodásáért dolgozik. A Társáságot a néhai Dr. George King nyugati jóga mester alapította 1955-ben, Londonban. A társaság fő tanításai Dr. George King jóga-médiumi képességein  keresztül egy fejlettebb, földönkívüli, másvilági spirituális intelligenciáktól származnak. Ezek a tanítások nem szándékoznak más történelmi Mesterek tanításait helyettesíteni, mint peldául Shri Krishna, Buddha és Jézus Mester; hanem egy újabb, magasabb kozmikus szintre helyezik azokat. Társaságunk egyik alapvető tanítása, hogy történelmünk folyamán a  legnagyobb  mesterek más bolygókról származnak.
Az Aetherius Society legfontosabb és legjellemzőbb vonása az önzetlen szolgálat testvéreink és a társadalom számára. A társaság mottója:

"Az önzetlen szolgálat másokért olyan, mint egy ragyogó ékszer cselekedeteink sziklája csúcsán."

A társaság nem tekinti magát a megvilágosodás egyetlen útjának és nem ígéri az üdvösség elérését. De fenntartja, hogy az összes nagy vallás csupán különbözőképpen fejezi ki az egyetlen valóságot, mely időtlen.
A világon Isten az egyetlen forrása  minden teremtésnek.
A társaság szimbóluma azt jelenti, hogy: “Isten megnyilvánul mint bölcsesség” – bal oldali része ősi, szent szimbóluma Istennek, a háromszög pedig a bölcsességet szimbolizálja.

George King
 
A társaság logója


Kulcsfontosságú alapelvek:
A társaság azonosul a filozófia, a vallás, a metafizika és a szellemi tudományok tág spektrumával, beleértve a következő lényeges fogalmakat.

Önzetlen szolgálat másokért:
Az önzetlen szolgálat másokért, más néven “karma jóga” – a legfontosabb és leghatékonyabb spirituális gyakorlat, amit bárki végezhet. Karma jóga az egyik legjellemzőbb vonása az Aetherius Society tanításainak és munkájának.

Jóga:
A jóga mindennapos gyakorlása nemcsak önmagában hasznos, hiszen javítja az egészséget, jó közérzetet teremt, szellemi megtisztulást hoz és az életminőségnek is kedvez; hanem egy spirituális filozófia, amely fokozatosan vezet a lét természetének megismeréséhez, az önzetlenség gyakorlásának segítségével.
Spirituális energia, ima és gyógyítás:
A spirituális energia természeti törvények szerint működik és valóságos, mint a villamos energia. Ez az energia elősegíti a gyógyulást, inspirálja a magasabb tudatunkat és irányt mutat az életünkben. Oltalmazza és védi azokat, akik részesülnek belőle.
Mindannyian megtanulhatjuk előteremteni, magunkhoz vonzani és továbbítani ezt a szeretet energiáját; ezzel segíthetünk önmagunkon, az emberiségen és az egész világon.
Egy erőteljes, dinamikus imával először magunkhoz vonzzuk  a spirituális energiát, csak utána küldjük a rászorulóknak és a szenvedőknek, hogy segítse őket. A Mantra – szent szó, vagy szótag. Ezek ismétlése és szavalata nagyszerű módja annak, hogy előhívja és továbbítsa ezt a misztikus erőteljes energiát.
Hasonló módon működik a spirituális gyógyítás is, amit bárki elsajátíthat.

Az Isten örökké létező része:
Az emberi szellem és minden a világon Istennek egy része.
Mindannyian Isteni forrásból származunk – és mindannyian ide térünk vissza. Ez sok néven ismert a különböző vallásokban – Isten, Brahma, Jehova, stb.  Isten a mindenség – örök, mindenható és mindentudó. Az Isten mindenütt létezik – mindennek a része. Az Isten a teremtő és a teremtés belőle származik.
Ha életünk folyamán a helyes utat választjuk, tapasztalatainkon keresztül tanulunk, fejlődünk és tudatossá válunk az Isteni természetünkre. Így fokozatosan haladunk a megvilágosodás felé, ami nemcsak nagyobb szellemi erőhöz vezet, hanem kifejleszti bennünk az önzetlen segítségadást is.

Intuíció és pszichikus képességeink:
Mindenkinek lehetősége van, hogy kifejlessze intuícióját és veleszületett pszichikus képességeit – a különböző jóga, a spirituális önfejlesztő gyakorlatok és az önzetlen szolgálaton keresztül.

Földönkívüli élet:
A mi naprendszerünk bolygóin fejlett civilizációk léteznek. A tudomány és a technológia még nem fedezte fel ezeket a civilizációkat, mivel azok sokkal magasabb rezgésű dimenzióban léteznek. Az Aetherius Society őket Kozmikus Mestereknek vagy Isteni Lényeknek nevezi, spirituális szintjük elismeréséül.
Együttérzésük és önfeláldozásuk már számtalanszor segített az emberiségen. Nélkülük már régen kihaltunk volna.
Némely Kozmikus Mester – mint például Jézus Mester, Buddha, Shri Patanjali, Shri Krishna, Confucius és Lao-Ce, földi emberek családjába született le, hogy később felnőttként tanítsa és segítse az emberiséget.
Az Aetherius Society közvetlenül együttműködik a Kozmikus Mesterekkel és öt különböző kozmikus küldetést végez – az egyik ‘Az Imádság Hatalma Küldetés‘.
Fejlett intelligenciák nemcsak a mi Naprenszerünkben léteznek, hanem azon túl is. Némely civilizáció sokkal fejlettebb, mint mi vagyunk, mások kevésbé – némely bolygó lakosai békés szándékúak, mások ellenségesek.

Jézus egy másik bolygóról inkarnálódott ide

UFO-k
Néhány “azonosítatlan repülő tárgyakat” már valójában azonosítottak, mint földönkívüli űrhajókat. Ők már több évezreden keresztül látogatják földünket. A Bibliában különbözőképpen említik őket: mint “felhő”, “csillag”,  “repülő pergamentekercs”. Az ősi hindu tanításokban “Vimana”-nak nevezik.

Karma és reinkarnáció
A karma nem jutalom vagy büntetés, hanem a tanulást és a fejlődést segíti.  A karma olyan, mint egy  kozmikus tanár, aki olyan leckéket ad, amelyre szükségünk van, hogy azok megtapasztalásával segítse spirituális fejlődésünket.
A reinkarnáció vagy lélekvándorlás szerint az emberek lelke haláluk után új testben és új személyiséggel születik ujjá. A két újjászületés között más dimenzióban léteznek. Számtalan reinkarnáció után, amikor az ember már megtanulta az élet minden leckéjét és úrrá lett a karma törvényén, akkor eléri a megvilágosodást. Ilyenkor választhatja, hogy itt marad-e a földön vagy elhagyja azt, – és egy más, magasabb szintű életciklusba kerül naprendszerünk valamely bolygóján. Léteznek olyanok, akik feláldozzák ezt a lehetőséget, hogy földünkön maradva segítsék és szolgálják az emberiséget. Őket Megvilágosodott vagy Felemelkedett Mestereknek nevezzük. Másnéven “Nagy Fehér Testvériség”.
A világ csoportos karmája jelenleg nagyon kedvezőtlen, melyért az emberiség helytelen, negatív gondolatai és cselekedetei okolhatók. Ez megakadályozza, hogy a Kozmikus Mesterek beavatkozhassanak, hogy nyíltan közénk jöhessenek és segítsék az emberiséget.
Az Aetherius Society kifejezetten azzal a céllal dolgozik, hogy javítsa a világ karmáját, különösen a kozmikus küldetéseken keresztül.

Kundalíni csakrák és az aura
Mindenkinek és mindennek van aurája – akár látja valaki, akár nem.  Az aura energiatér, amely minden dolgot körülvesz. Az aura “finomabb” energiából áll, mint a fizikai test, mégis fizikai, csak az anyagnak egy magasabb frekvenciája.
A csakrák az aurában léteznek és biztosítják szervezetünk energiaáramlását. A csakrák a gerincoszloppal vannak összekötve. Ezt próbáljuk meg úgy elképzelni, mintha a gerinc egy virágszál lenne és a csakrák, mint hét gyönyörű lótusz virág az aurában, melyek a test előtt körülbelül 10 – 15cm nyílnak.
A kundalíni mindenkiben megtalálható kozmikus energia, amely a gerincoszlop alján egy összetekeredett kígyó képét ölti magára. Amint az életenergia a gerinc aljától felfelé emelkedik, a csakrák sorban aktiválódnak. Ez megvilágosodáshoz és kozmikus tudathoz vezet. A kundalini jóga nagyon erőteljes, de veszélyes is lehet, ezért mindenképpen képzett tanítómester irányítására van szükség a gyakorlásához. Az Aetherius Society nem ajánlja ezeket a gyakorlatokat. Az önzetlen szolgálat is elősegíti a kundalini emelkedését.

A csakrák

Felemelkedett Mesterek
Az újjászületések sorozata (más szóval reinkarnáció) mindaddig folytatódik, amíg a lélek meg nem szabadul a karmájától. Azért reinkarnálódunk, hogy a karma leckéiből tanuljunk és így segítsük spirituális fejlődésünket. Ha megjártuk reinkarnációnk ciklusait, és megtanultuk az összes leckét ezen a földön, akkor mindenkinek megadatik a lehetősége arra, hogy válasszon; újjászületik-e egy új élet ciklusában egy fejlettebb bolygón, avagy marad a földön mint egy Felemelkedett Mester, hogy segítse az emberiséget a haladás útján.
A Felemelkedett Mester tulajdonképpen egy halhatatlan lény, aki hatalmas lelki és szellemi erővel rendelkezik – rendkívüli együttérzés és bölcsesség árad belőle. Nem öregszik mint mi, az idő jelei nem mutatkoznak rajta. Időnként, ha szükségesnek látja, tudatosan megváltoztathatja fizikai struktúráját, de mindig felnőtt marad.

A Földanya
A Földanya egy élő Istennő, aki feláldozza saját fejlődését, hogy otthont adjon az emberiségnek – aki nem más, mint egy visszamaradott fejlődésű faj. Az Aetherius Society többféleképpen próbál a Földanyának segíteni az önfeláldozásáért.

Szent hegyek
Az Aetherius Society évente több alkalommal szervez zarándokutakat különböző szent hegyekre, amelyek különleges spirituális energiákkal rendelkeznek. Azok, akik jó szándékkal látogatják ezeket a hegyeket, ima, mantra és megjelenítés keresztül küldhetnek ebből a spirituális energiából a rászorulóknak és az egész világnak.
Dr. George King egyik megbízatása a Kozmikus Intelligenciáktól a “Csillagfény” Küldetés volt. A több mint három évig tartó világ körüli útja során ezeket a hegyeket töltött fel spirituális energiával a Kozmikus és Felemelkedett Mesterek által.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése